Αυτοδιοίκηση / ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ / ΒΡΑΧΑΤΙ / Διαδίκτυο / Ελλάδα / Κοινωνία / ΜΜΕ / Ντοκουμέντα / Προκλήσεις / Πολιτική / Σκάνδαλα

Επικίνδυνη αδιαφορία της αυτοδιοίκησης στο Βραχάτι Κορινθίας

Στροφή με χαντάκι

Στροφή με χαντάκι προς τον παραλιακό δρόμο. Από την άλλη πλευρά του δρόμου έχει αυλάκι. Υπάρχει εδώ και ενάμιση χρόνο!!

Το Βραχάτι είναι περίπου 15 χιλιόμετρα από την Κόρινθο (προς Πάτρα) από την παλιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

Φέτος, όπως και σχεδόν κάθε καλοκαίρι (από το 1970), πήγα διακοπές εκεί.

Είδα με έκπληξη αλλαγές στην πλακόστρωση και το φωτισμό των φοινικόδεντρων της κεντρικής παραλίας, αλλά όπως κάθε καλοκαίρι άλλαξε πάλι μόνο η “μόστρα” της παραλίας. Τίποτε παραπάνω.  Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Γιατί να «πετάτε» λεφτά για την μόστρα και όχι να κάνετε κάτι για την ουσία;

Το νερό, που δεν είναι πόσιμο, πάλι λιγοστό έως ανύπαρκτο. Για να ζήσουμε σαν άνθρωποι το καλοκαίρι πρέπει να βάλουμε δεξαμενές και πιεστικά; ΓΙΑΤΙ ;;

Τι τον θέλει το Βραχάτι τον τουρισμό; Για να γίνονται πλούσιοι οι «τσιφλικάδες» της παραλίας με τα μπαράκια, τις ξαπλώστρες και την «κατάληψη» με οποιοδήποτε τρόπο του αιγιαλού;

Η παραλία στα “όρια” του Βραχατίου είναι τα τελευταία 25 χρόνια ίδια και χειρότερα.

Τρύπα με ιδιόχειρη σήμανση !!! Το έκανα αφού κάποιοι έπεσαν μέσα με το αυτοκίνητό τους το προηγούμενο βράδυ!!!! Υπάρχει εδώ και ενάμιση χρόνο.

Βρίσκουμε φίδια, βρωμιές και οι δρόμοι είναι με χαντάκια και κακοτεχνίες, που πολλοί πεζοί και  αυτοκίνητα κινδυνεύουν ή και πέφτουν. Οι φωτογραφίες που έβαλα είναι από διαπλάτυνση του δρόμου (σύνορο Βραχατίου-Βέλου) που έγινε πέρυσι (πριν το καλοκαίρι) από το Δήμο Βέλου και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ μετά από την παρέμβαση του Δήμου Βόχας (έτσι μου είπαν από το Δήμο Βέλου) και ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ μετά από ένα και πλέον χρόνο.

Ο φωτισμός σε δρόμους που οδηγούν στην παραλιακή είναι ελάχιστος και πολλοί πεζοί κυκλοφορούν το βράδυ με φακό!!

Τα δε σκουπίδια μαζεύονται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, οπότε φαντάζεστε τι γίνεται το Σαββατοκύριακο) κάτι που δεν συνηθίζεται σε τουριστική περίοδο και τα μπαράκια-ταβέρνες μαζεύουν πολλά και το Σαββατοκύριακο ειδικά περνάμε ανάμεσά τους.

Εκείνο που μας εξοργίζει περισσότερο είναι η απουσία της αστυνομίας. Η φασαρία από αυτοκίνητα, μηχανάκια και τα “ολοήμερα και ολονύχτια” μπαράκια που δουλεύουν εδώ και πολλές δεκαετίες ανάμεσα σε σπίτια είναι ανυπόφορη.

Εδώ και πολλά χρόνια οι “συστάσεις-συμβουλές” της αστυνομίας είναι: «να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ… ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ (από το 1970) ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ (που έγιναν φυσικά πολύ αργότερα)».

Δείτε (για του λόγου το αληθές) και τις καταγγελίες (έγγραφες) στο http://www.zougla.gr στο άρθρο με τίτλο: Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Βραχάτι για να αντιληφθείτε το μέγεθος της αδιαφορίας και θράσσους.

Τρύπες με "ειδική σήμανση" εδώ και ενάμιση χρόνο. Από την άλλη πλευρά του δρόμου υπάρχει αυλάκι.

Αυλάκι μπροστά στα σπίτια. Ο δήμος μας "συμβούλευσε" να μην βάλουμε ούτε σκάρες ούτε τσιμεντένιο "γεφυράκι". Να μείνει όπως είναι!!!

 

Επικοινώνησα  πολλές φορές με το Δήμο (και με το Δήμο Βέλου) για να ενημερώσω σχετικά, αλλά εισέπραξα υποσχέσεις και αδιαφορία. Στο δήμο Βέλου μάλιστα μου είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε λεφτά για καθαριότητα. Βρείτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που έχει φίδια, καλάμια και πέστε μας να τον πάρουμε τηλέφωνο«. Να σημειώσω εδώ ότι το οικόπεδο που τους είπαμε ότι είναι γεμάτο καλάμια και φίδια είναι δίπλα στην βίλα του Μίκη Θεοδωράκη. Δεν ξέρει κανένας στο δήμο πού είναι η βίλα του Μίκη;; Αν είναι δυνατόν.

Εδώ είναι !!!

Το χωράφι με τα ... φίδια και τα "όμορφα καλάμια".

ΥΓ. Ωραίες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο http://vocha.gr/tourism_vrachati.php (Δήμος Βόχας) χωρίς τις καλαμιές και τις «τρύπες».

Σχόλιο (7/9/2010):

Οι τουρίστες έφυγαν … οι τρύπες και οι υποσχέσεις σας έμειναν.

Ενημέρωση 8/1/2011:

Σήμερα που πέρασα από εκεί (είχα αρκετό καιρό να πάω) είδα ότι όλες οι τρύπες έκλεισαν με σκάρες. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

3 thoughts on “Επικίνδυνη αδιαφορία της αυτοδιοίκησης στο Βραχάτι Κορινθίας

  1. Παράθεμα: Βραχάτι Κορινθίας: Πλήρης εγκατάλειψη … αδιαφορία ή ανευθυνότητα υπευθύνων; | ΜΕ ΑΠΟΨΗ

  2. Παράθεμα: Βραχάτι: Πλήρης εγκατάλειψη … αδιαφορία ή ανευθυνότητα υπευθύνων; – Sfedona.gr

  3. Παράθεμα: Βραχάτι Κορινθίας: Πλήρης εγκατάλειψη … αδιαφορία ή ανευθυνότητα υπευθύνων; « olympia.gr

Σχολιάστε εδώ:

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.