ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ / Ευρώπη / Εκπαίδευση / Ελλάδα / Κρίση / Κοινωνία / ΜΜΕ / Παιδεία / Πανελλήνιες / Πολιτική / Σχολείο

Η εκπαίδευση εντός και εκτός σχολικής τάξης.

Θα προσπαθήσω να γράψω μερικά πράγματα που συμβαίνουν στην εκπαίδευση. Το θέμα βέβαια είναι τεράστιο και (δυστυχώς) δεν μπορώ να το αναλύσω σε λίγες γραμμές ή σελίδες. Θα χρειαζόμουν τόμους και κάποιες φορές πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Μπορώ όμως να αναφέρω πολύ απλά και στοιχειώδη πράγματα τα οποία βιώνω καθημερινά.

Το κείμενο άρχισα να το γράφω το καλοκαίρι του 2010. Σκέφτηκα ότι είναι καλύτερα να το βάζω σε ειδική σελίδα του blog σταδιακά (μιας και ακόμα δεν είναι ολοκληρωμένο). Θεώρησα ότι έτσι δεν θα είναι διάσπαρτες σκέψεις ανάμεσα σε άλλα posts και θα διαβάζονται καλύτερα.

Περιμένω με ενδιαφέρον τα σχόλιά σας είτε εδώ, είτε στη σελίδα του blog.

(ενημέρωση: 15/11/2010):

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους σας που δεν έχω συνεχίσει το κείμενο εδώ και πολύ καιρό. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο βασικότερος όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει τέτοιο «έργο» που ειλικρινά … δεν με αφήνει να ηρεμήσω, να συγκεντρωθώ, να οργανωθώ. Δεν αναφέρομαι μόνο για το blog, αλλά και γενικότερα για τη δουλειά μου. Επικρατεί και εκεί ένα … χάος. Δεν μπορεί να δουλέψει ένα σχολείο με το χάος που επικρατεί στην κοινωνία.

Για παιδιά μιλάμε …. δεν μιλάμε για … statistics…. δεν είναι νούμερα οι μαθητές !!!

Σταματήστε να παίζετε μαζί τους. Σταματήστε κύριοι.

Αφήστε μας να δράσουμε …. να παράγουμε …. να δημιουργήσουμε. Μόλις αρχίζουμε να κατανοούμε τι συμβαίνει γύρω μας …. τσουπ και κάτι καινούριο. Σαν βόμβες μας τα πετάτε …. Τι θα γίνει;

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.