ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ / Γενικά / ΔΝΤ / Διαδίκτυο / Ελλάδα / Κρίση / Κοινωνία / ΜΜΕ / Πολιτική

Υπάρχουν ΚΑΙ καλοί εφοριακοί!

Θέλω να συγχαρώ δημόσια την υπάλληλο κα Τ….. της …. Εφορίας Αθήνας. Δεν έχει σημασία το όνομα της Εφορίας, ούτε το όνομα της υπαλλήλου. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί ευσυνείδητοι υπάλληλοι που κάνουν τη δουλειά τους σωστά, γνωρίζοντας και το αντικείμενό τους, αλλά παράλληλα αποδεικνύουν ότι είναι και «άνθρωποι».

Η υπόθεση αφορά έναν επανέλεγχο δήλωσης φόρου κληρονομιάς που έγινε πριν από 12 χρόνια. Η Εφορία έστειλε τα στοιχεία του δηλωθέντος οικοπέδου σε άλλη Εφορία (επαρχία, ας μην αναφέρω πόλη) για να το «εκτιμήσει». Σε εκείνη βέβαια την Εφορία τα πράγματα με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους είναι εντελώς αντίστροφα. Όχι μόνο δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ αλλά απεναντίας με αντιμετώπισαν με ένα ύφος απαράδεκτο και μάλιστα παρουσία του δικηγόρου μου. Μάλιστα, ενώ τα «συγκριτικά» που είχαν στη διάθεσή τους ήταν ανεπαρκή για να κάνουν σωστά και αντικειμενικά την εκτίμηση και μετά από παράκλησή μας να κάνουν μια επανεκτίμηση (σύμφωνα με τις οδηγίες που μου είχε δώσει η κα Τ…. της Εφορίας της Αθήνας), ο προϊστάμενος παρουσία όλων μας (δικηγόρου, υπαλλήλου που είχε κάνει την εκτίμηση και εμού) αναφώνησε επί λέξει το εξής: «… και τώρα εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να τα αναιρέσουμε και να μας λένε μαλ….ς στην Αθήνα;» Αυτά τα λόγια μας είπε και «αποφάσισε» μόνος του να κάνω ένσταση. Αυτός, κύριοι, λέγεται Προϊστάμενος; Είναι ικανός να ρυθμίσει ο,τιδήποτε; Αυτός δεν μπορεί να μιλήσει !! Και το κράτος συνεχίζει να τον αφήνει σε τέτοια θέση; Μπράβο κ. Παπακωνσταντίνου !! Τέτοια στελέχη έχετε και γι’ αυτό σας «θαυμάζουν» οι τροϊκανοί συνεργάτες σας.

Η υπάλληλος λοιπόν της …. Εφορίας Αθήνας, η Κα Τ…. τί μπόρεσε να κάνει; Απλά κράτησε την υπόθεση 2-3 μέρες και ξαναέκανε τους υπολογισμούς ΕΞΑΝΤΛΩΝΤΑΣ όλα τα περιθώρια που της δίνει ο νόμος (αυτά μου τα εξήγησε ένας οικογενειακός μας φίλος, συνταξιούχος εφοριακός) και μείωσε το πρόστιμο κάτω από το μισό. Ήταν σε δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορούσε να αναιρέσει μια «εκτίμηση» που έκανε μια άλλη Εφορία. Γνώριζε όμως πολύ καλά, όπως και εγώ, ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι της Εφορίας που έγινε η «εκτίμηση» είναι υπό διωγμό για σωρεία παραβάσεων και σκανδάλων που εκκρεμούν εις βάρος τους. Τί να κάνει; Να τους απολύσει; Ο υπουργός πρέπει να το κάνει αυτό. Όχι να «κυνηγάει» εμάς.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Κα Τ….. της ….. Εφορίας Αθήνας για το ποιόν της ως άνθρωπος και ως υπάλληλος. Δεν γνωρίζω ποιά θέση έχει στην ιεραρχία, αλλά με το ήθος που διέκρινα ότι έχει, της αξίζει να είναι σε ανώτερη θέση.

4 thoughts on “Υπάρχουν ΚΑΙ καλοί εφοριακοί!

 1. Θα συμφωνήσω με τα περί ήθους και ανθρωπιάς που διακρίνατε στην Κα Τ…της…Εφορίας Αθήνας ! Παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, οι έντιμοι και οι ανέντιμοι, οι ηθικοί και οι διεφθαρμένοι!!! Μέσα σε ένα τσουβάλι…καρύδια σίγουρα θα υπάρχουν και μερικά χαλασμένα μέσα
  Θα μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω και να έχω διαφορετική ΑΠΟΨΗ ως προς την ευχαρίστησή σου που η εν λόγω υπάλληλος σου μείωσε το πρόστιμο κάτω από το μισό και μάλιστα με την παραδοχή σου ότι « Ήταν σε δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορούσε να αναιρέσει μια «εκτίμηση» που έκανε μια άλλη Εφορία.»
  Η διαφορετική μου άποψη συνίσταται στο ότι δεν επιτρέπεται σε ένα ευνομούμενο και μάλιστα Ευρωπαϊκό Κράτος ΛΑΘΗ της διοίκησης να τα πληρώνει ο ΠΟΛΙΤΗΣ!!! Εκατό φορές μ@@@κα να τον πούνε συμβιβασμό δεν θα δεχτώ!
  Η είμαι «παραβάτης» και πρέπει να πληρώσω , η δεν είμαι και δεν δέχομαι κανένα πρόστιμο- συμβιβασμό!
  Τουναντίον όμως όταν υπάλληλοι του δημοσίου και δη εφοριακοί βεβαιώνουν πρόστιμα σε ανυποψίαστους πολίτες χωρίς συγκριτικά στοιχεία ( για να επακολουθήσει η γνωστή συναλλαγή …τόσα εγώ –τόσα εσύ – και τόσα το ΚΡΑΤΟΣ!!! ) θα έπρεπε να υπάρχει διάταξη που σε περίπτωση που δεν μπορεί να αιτιολογήσει πλήρως το πρόστιμο που επέβαλε τότε να αποζημιώνεται ο πολίτης και μάλιστα η αποζημίωση να καταβάλλεται από την τσέπη του.
  Η δυνατότητα που παρέχεται σε κάθε υπάλληλο (εφοριακό) και όχι σε ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή η διοικητικά δικαστήρια να μειώνει το πρόστιμο που άλλοι συνάδελφοί του επέβαλαν, αυτή καθεαυτή η δυνατότητα είναι η γενεσιουργός αιτία της διαφθοράς στις εφορίες.
  Αν δε σταματήσει αυτή η δυνατότητα – συναλλαγή δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε από κανένα Δ.Ν.Τ.
  Παρακολούθησε να δεις πόσα από τα προσφάτως επιβληθέντα πρόστιμα ( για κότερα,πισίνες, βίλες. μεγαλογιατρούς κ.λ.π.) θα εισπραχθούνε εν τέλει!
  Όπως και του Βοσκόπουλου με τα πέντε εκατομμύρια ευρώ….και δέκα επτά χρόνια….

  • Αγαπητέ Stukas καλό χειμώνα.
   Χωρίς να διαφωνώ σε όσα αναφέρεις, θα ήθελα να σταθώ μόνο σε δυο σημεία από τα σχόλιά σου:

   1) …. Το πόσο ευνομούμενο κράτος και μάλιστα Ευρωπαϊκό είναι η Ελλάδα …
   το βιώνουμε όλοι μας καθημερινά.

   2) …Το πόσα πρόστιμα θα εισπραχθούν από μεγαλογιατρούς και άλλα «τρωκτικά» ….
   δεν έχει να κάνει με απλούς ανθρώπους, όπως εμείς. Εμείς αν δεν τα πληρώσουμε και μάλιστα εμπρόθεσμα θα υποστούμε άμεσα τις συνέπειες.

   Μήπως εν τέλει αυτά τα δυο που ανέφερες αλληλοαναιρούνται;

   • Καλό χειμώνα και σε σένα vag και σε όσους μας διαβάζουν!
    Όχι δεν αλληλοαναιρούνται !!!
    Κράτος ευνομούμενο και μάλιστα Ευρωπαϊκό σίγουρα είμαστε!
    Πολίτες Ευρωπαίοι δεν είμαστε!!!!!!!!!!!!!!!
    Και δεν είμαστε διότι δεν έχουμε Ευρωπαίους πολιτικούς….
    Λαπάδες έχουμε και μάλιστα δακρύβρεχτους…

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.