Αυτοδιοίκηση / ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / Γενικά / Διαδίκτυο / Ελλάδα / Κρίση / Κοινωνία / ΜΜΕ / Μνημόνιο / Πολιτική

Ο πρώτος γύρος τελείωσε και τώρα πάμε για τον δεύτερο…

Οι κάλπες έκλεισαν και όλοι δηλώνουν κερδισμένοι, όπως άλλωστε πάντα συμβαίνει. Πρώτο κόμμα αποδείχτηκε η αποχή, αλλά τα ΜΜΕ της κυβερνητικής προπαγάνδας έτρεξαν να διαστρεβλώσουν την Αποχή σε Ανοχή, ενώ πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως οι πολιτικοί οργανισμοί – κόμματα σε λίγο θα αρχίσουν να μιλούν για Ενοχή ή και Συνενοχή!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας αποτολμούν θρασύτατα να κρυφτούν από τις τεράστιες ευθύνες τους, να κρυφτούν δηλαδή πίσω από το δάχτυλό τους, αποτολμώντας ταυτόχρονα να ρίξουν τις ευθύνες στον κυρίαρχο λαό… Μόνο που αυτή τη φορά, θα έχουν –εν μέρει- απόλυτο δίκιο…

Οι κάλπες έκλεισαν και έδειξαν πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στη χώρα… τίποτε δεν πρόκειται να κινηθεί προς το καλύτερο… τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί για να προχωρήσουμε αντίθετα προς το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής… εάν πρώτα δεν συνειδητοποιήσουν οι πολίτες το μέγεθος της χλεύης του πολιτικού συστήματος απέναντί τους, απέναντι στην γνώμη του κυρίαρχου λαού…

Κοιτώντας τον (προσωρινό) εκλογικό χάρτη και τα χρώματα που «αναδεικνύονται» σε αυτόν, αρχικά διαπιστώνουμε πως η χώρα έχει χωριστεί στα δύο!!! Οι βόρειοι (μπλε) και οι νότιοι (πράσινοι). Μία χρωματική παραλλαγή των «πράσινων και των βένετων» του Βυζαντίου… (να αναμένουμε άραγε και την ρήξη;) Ένα σοβαρό θέμα, που μάλλον ουδόλως θα απασχολήσει τους διαμορφωτές κοινής γνώμης, αφού πρώτιστο μέλημά τους είναι να διογκώσουν το πρόβλημα, να συσπειρώσουν και να πολώσουν, παρά να εξομαλύνουν τις διαφορές και να οδηγήσουν σε κάποια λύση.

Κλείνοντας οι κάλπες απέδειξαν πως η μειοψηφία κυβερνά πλέον την χώρα. Με ποσοστό αποχής να αγγίζει το 50%, το κυβερνών κόμμα πετυχαίνοντας την απόλυτη συσπείρωσή του υπό το καθεστώς της εκβιαστικής απειλής πως θα οδηγήσει την χώρα σε εθνικές εκλογές (και άμεση οικονομική πτώχευση), κατάφερε να συγκεντρώσει το απίθανο ποσοστό του 30%. Ακόμη και για εκείνους που θα διαφωνήσουν, και θα ισχυριστούν πως το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, ας πούμε 38%, δεν μπορεί να αποκρυφθεί η ήττα του Γιώργου Παπανδρέου και της πολιτικής οικονομικής υποδούλωσης της χώρας. Γιατί το ποσοστό (επί της επικράτειας) του κυβερνώντος κόμματος κυμαίνεται σε πραγματικά ποσοστά της τάξης του 15-19%!!! Αν αυτό δεν είναι μειοψηφία, τότε τι είναι; Νίκη;

Μπορεί… Αλλά δεν παύει να είναι ένα πολιτικό Βατερλώ, που θα τρέξουν τα καλοπληρωμένα κοράκια της κυβερνητικής προπαγάνδας να κρύψουν, προσθέτοντας περισσότερη πόλωση για τον δεύτερο –επαναληπτικό- γύρο των εκλογών.

Από σήμερα ξεκινούν οι παρασκηνιακές συμφωνίες. Από σήμερα ξεκινά η μεθόδευση διαστρέβλωσης της άποψης του κυρίαρχου λαού και της καθοδήγησής του σε αμείλικτα εκβιαστικά διλήμματα. Από σήμερα ξεκινάει μία εκστρατεία για να εγκαθιδρυθεί και να επισημοποιηθεί η μνημονιακή πολιτική ως πολιτική πλήρως αποδεκτή από τους Έλληνες πολίτες.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να γνωρίζω ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα και τους πολίτες της. Όμως, όποια και αν είναι, ό,τι και αν έρθει, θα είναι απολύτως αντάξιο της πολιτικής (και δυστυχώς κομματικής) στάσης που επέλεξαν να έχουν. Ήδη, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διατυμπανίζουν πως τα δύσκολα (αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «χειρότερα») είναι μπροστά. Όμως, το «έγκλημα» έχει ήδη συντελεστεί κατά το ήμισυ. Υπάρχει, βεβαίως, μία πιθανότητα, να ξυπνήσουν και να απεγκλωβιστούν τα «κομματόσκυλα» που συνεχίζουν να στηρίζουν πολιτικές, πολιτικούς και εκφραστές της παράδοσης, της πλήρους υποταγής και (διόλου απίθανο) της γεωγραφικής σμίκρυνσης της χώρας, επειδή το επιτάσσει η τρόικα, το μνημόνιο και οι «δανειστές» μας…

Οι κάλπες έκλεισαν και τον πρώτο γύρο κέρδισαν στα σημεία οι κομματικο-θρεμμένοι (κοινώς βολεμένοι) και άκρως εξαρτώμενοι από τις πολιτικές της αδιαφάνειας που επί χρόνια συντηρούσε –και συνεχίζει να συντηρεί- το κομματικό καθεστώς. Η επόμενη Κυριακή θα είναι μία καθαρή αναμέτρηση συμφερόντων και υπόγειων διαβουλεύσεων και συμφωνιών… εκτός εάν οι Έλληνες αποφασίσουν να απέχουν πλήρως από την εκλογική διαδικασία και να ξεμπροστιάσουν τους κομματικούς στρατούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των κομματαρχών και όχι της χώρας…
Αν και δεν πιστεύω σε θαύματα, αν και δεν πιστεύω πως οι Έλληνες είναι ικανοί να γκρεμίσουν το θηρίο που λέγεται κομματικό κράτος, να αντιταχθούν έμπρακτα και να ακυρώσουν τις στημένες διαδικασίες και τα φερέφωνα του κομματικού – κατοχικού στρατού, δεν παύω να ελπίζω πως έστω και την ύστατη στιγμή κάποιοι θα σκεφτούν πως με την συμμετοχή τους σε διλημματικές διαδικασίες ουσιαστικά στηρίζουν τους βιαστές της λογικής, τους καταπατητές του Συντάγματος και τους σύγχρονους Τσολάκογλου, που με το πρόσχημα της σωτηρίας της χώρας την παραδίδουν σε άνομα κέντρα που μοναδικό στόχο έχουν να την μεταβάλουν σε οικοπεδικό προς εκμετάλλευση χώρο…

Οι κάλπες ανοίγουν την επόμενη Κυριακή και θα μας περιμένουν για να επισημοποιήσουμε τις συμφωνίες που σήμερα γίνονται και τις οποίες ποτέ δεν θα μας αποκαλύψουν εκείνοι που με την δική μας ανοχή-συνενοχή τις κάνουν… Εσύ, εγώ, όλοι μας, τι σκοπεύουμε να κάνουμε άραγε γι αυτό;


Σχόλιο:
ΣΟΥΡΗΣ: ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ (ΚΟΜΜΑΤΑ) από τον Χάρυ Κλυν

3 thoughts on “Ο πρώτος γύρος τελείωσε και τώρα πάμε για τον δεύτερο…

 1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε.
  Το μήνυμα του αποτελέσματος των εκλογών δεν διαβάζεται μόνο από την μπλέ, την πράσινη η την κόκκινη πλευρά του.
  Αποστασιοποιήσου λίγο και σκέψου.
  Τα αυτοδιοικητικά κριτήρια των εκλογών πήγαν περίπατο με ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης θέτοντας στον κόσμο το πολύ ωραίο slogan
  «ζεματίστε την κυβέρνηση του μνημονίου».
  Η ευθύνη (μεγάλη, μέγιστη- μη σου πω και τι άλλο) του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι σήκωσε το γάντι.
  Δηλαδή μας είπε ότι ντε και καλά οι επιλογές που στελεχώνουν τους Δήμους και τις περιφέρειες είναι μοναδική επιλογή για να βγούμε από την κρίση?
  Δηλαδή τι θα κάνουν υπέρ η κατά του μνημονίου?
  Θα ανοίξουν γραφεία της περιφέρειας στις Βρυξέλες (κατά Κικίλια) και θα ιδρώσει το αυτί της Merkel?
  ΟΥΣΤ ρε λαμόγια!
  Μας κοροιδεύουν και χάσαμε τη μπάλα!
  Το πρόβλημα είναι πανευρωπαικό και βλέπουμε ότι σε όλες τις χώρες (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) κάνουν γεναίες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες (και όχι σπατάλες που κάνουμε εμείς- εκτός αν πιστεύει κανείς άλλος ότι σωστά υπάρχει επίδομα ζεστάματος κινητήρα στα λεοφωρεία και επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία σου).
  Άρα (κατά τη γνώμη μου πάντα) ΔΕΝ είναι θέμα μνημονίου αλλά επιλογών που μας οδήγησαν σε αυτό και στη σωστή δόση από περικοπές, μέτρα (και θετικά μέτρα εννοώ που θα ευνοούσαν για παράδειγμα την παραγωγή προιόντων-χαχα) και επιβαρύνσεις με ανταποδοτικά ωφέλη.
  Τα μηνύματα ήταν «Αγαπητέ Κύριε Πρωθυπουργέ, αφήστε τις μαλακίες και δουλέψτε λίγο καλύτερα για να βγούμε από το τούνελ όσο γίνεται γρηγορότερα».
  «Κύριε Πρόεδρε της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Αφήστε τις μαλακίες και τις δηλώσεις -εγώ θα σας βγάλω από το μνημόνιο σε ένα χρόνο- γιατί εσείς και το κόμμα σας μας βάλατε σε αυτό».
  Κύριοι πολιτικοί γενικά.
  ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και δουλέψτε περισσότερο με λιγότερα λόγια και σκύψτε λίγο το κεφάλι γιατί θα γίνει ένας πολύ εύκολος στόχος για γιαούρτια.

  Όσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για όσους Δήμους ήταν τυχεροί, εξέλεξαν η θα εκλέξουν ικανούς ηγέτες.
  Οι υπόλοιποι που ακολούθησαν το παραμύθι με τους δράκους, βοήθειά τους.
  Προσεύχομαι για τους γηραιότερους (που έχουν και μια ευθύνη, δυστυχώς) που θα ζήσουν εποχές που νομίζαμε ότι τις αφήσαμε πίσω και για τα παιδιά μας.
  Μακάρι να προλάβουμε να αλλάξουμε το κόσμο εμείς και να φτιάξουμε τα πράγματα.
  Με αυτά τα κομματικά μυαλά που κουβαλάμε όμως…

  Υ.Γ.
  Γιατί δε μιλάει κανείς για την ευθύνη των MME που σιωπούσαν όταν ψηφίζαν στη Βουλή τα εξής επιδόματα:
  Προπέλας,
  Ζεστάματος,
  Ενεργειακού υπεύθυνου (αυτός που σβήνει τα φώτα)
  έγκαιρης προσέλευσης,
  ΟΠ (μηδέν πτυχίο) και άλλα χαριτωμένα.
  Γιατί δε μας λένε ποιος υπουργός τα ψήφισε αυτά, πόσο μας κόστισαν και που μένει για να πάμε εξω από το σπίτι τους να τους τα ζητήσουμε (ευγενικά αλλά επίμονα- για να τον κλείσουμε καμιά 15 ημέρες στο σπίτι του και να μην πηγαίνει στα extraδάκια των επιτροπών να δεις γέλια-)?

  ΟΥΣΤ ρε!!!

  Μάνος

  Υ.Γ.
  Το κράξιμο και τα ουστ δεν είναι βέβαια για τον Κων/νο αλλά για το πολιτικό προσωπικό της χώρας στη μεγαλύτερη πλειοψηφία του.

  • Αγαπητέ Μάνο,

   Όλα αυτά τα «ΟΥΣΤ» και τα «ΡΕ» στο πολιτικό προσωπικό της χώρας το οποίο είναι «μαριονέτες» της Παγκοσμιοποιημένης οικονομίας πώς θα γίνει να τα ακούσουν; Ο ένας εχτές είπε ότι έχει αυτιά, και ο άλλος είναι «περήφανος» που ο λαός του έδωσε πάλι το «οκ» με ποσοστά στα 25-35% να συνεχίσει την Ολοκληρωτική του Καταστροφή

   Το «ηχηρό» μήνυμα της αποχής σε κουφούς πολιτικούς δεν έχει αποτέλεσμα…

   Αν λοιπόν υπάρχει λύση … ΠΩΣ θα τη δώσουμε;

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.