Άρθρα που μας έστειλαν / ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / Γενικά / ΔΝΤ / Διαδίκτυο / Ευρώπη / Εκπαίδευση / Ελλάδα / Κρίση / Κοινωνία / Ντοκουμέντα / Προκλήσεις / Παιδεία / Πολιτική / Τράπεζα

Η «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ (ΠΑΛΙ) ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

ΦΑΓΟΠΟΤΙΣτις 31 Μαϊου, η λεγόμενη «πνευματική ελίτ», μας καλεί να ξεσηκωθούμε στα προπύλαια του Πανεπιστημίου. Προφανώς δεν τους αρέσει ο ξεσηκωμός ο οποίος ήδη ξεκίνησε και θέλουν να μας ξεσηκώσουν πιο «ελιτίστικα» και κατα πάσα πιθανότητα με τους δικούς τους όρους.

Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι «πνευματικοί ηγέτες» που μας καλούν στα προπύλαια…

Εχουμε και λέμε:

1. Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Ο πρύτανης – λαμόγιο – θεατρίνος – χορευτής, κατα τη θητεία του οποίου στις 8/2/2011 αναγορεύτηκε ο Προέδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker (Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ) Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (!) (βλ ανακοίνωση http://www.interel.uoa.gr/el/palaio_pan.html ).
Οι ίδιοι του οι φοιτητές απαίτησαν την παραίτηση του, αφού ήταν ο άμεσα υπεύθυνος για την είσοδο των 300 λαθρομεταναστών στη νομική σχολή. Τέλος, είναι ο πρύτανης, με απόφαση του οποίου καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο.

2. Κωστας Μπέης.
Ο ορισμός του βαθέως Πασόκ, ο άνθρωπος ο οποίος αναγορεύτηκε υφιγητής επί χούντας όπως ο ίδιος παραθέτει στο βιογραφικό του – http://www.kostasbeys.gr/author.php (και όλοι γνωρίζουμε ποιοι καταλάμβαναν θέσεις και αξιώματα την εποχή της χούντας), ο άνθρωπος ο οποίος οπως ο ίδιος ομολόγησε ήταν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου από το 1981, ο άνθρωπος ο οποίος όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του υπηρέτησε (προφανώς με αδρό μισθό) διάφορες θέσεις του δημόσιου τομέα  :
«Στο δημόσιο τομέα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του – κατά χρονική σειρά – ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας και, μ’ αυτήν την ιδιότητα, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας, πρόεδρος του Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευση και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπως επίσης γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας, γενικός γραμματέας της Βουλής, πρόεδρος και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Καθώς και ως υπηρεσιακός υπουργός δημόσιας τάξης.»
Αυτός ο άνθρωπος, 85 χρονών σήμερα, παρότι σταθερά υπηρέτησε όλες τις παραπάνω δημόσιες θέσεις (και προφανώς χρυσοπληρώθηκε διπλούς, τριπλούς και δεκαπλούς μισθούς), τώρα θέλει να μας σώσει απο το ίδιο το τέρας το οποίο εξέθρεψε.

3. Γεώργιος Κασσιμάτης.
Αντιγράφω από το βιογραφικό του (http://www.kremalis.gr/object.php?obj=9f203e8):
Από το 1981 μέχρι το 1988 υπήρξε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού και Νομικός Σύμβουλος Πρωθυπουργού. Από το 1997 μέχρι το 1998 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ήταν, κατά τα έτη 1978-1980, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Ιθαγενείας του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τα έτη 1982-1985 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και μέλος, σε δύο θητείες, του Ειδικού Δικαστηρίου Εκδίκασης Αγωγών Κακοδικίας. Το 2003, με απόφαση  του Προέδρου της Βουλής και με ομόφωνη έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων του Αντιπροσωπευτικού Σώματος, ορίσθηκε  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία». Είχε ενεργό συμμετοχή στο προπαρασκευαστικό στάδιο της κατάρτισης και της αναθεώρησης του Συντάγματος το 1975, στη δε αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, ως νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, συνέταξε το σχέδιο αναθεώρησης και συμμετείχε ενεργώς στη διαμόρφωσή του όλη τη διάρκεια της αναθεωρητικής διαδικασίας. Τα έτη 1974 και 1975, ήταν μέλος της επιστημονικής «Ομάδας Εργασίας προς Μελέτην και Αναθεώρησιν του Οργανικού Νόμου του διέποντος τα Α.Ε.Ι.» (Ομάδα Ευρυγένη) του Υπουργείου Παιδείας. Από το 1974 μέχρι σήμερα, υπήρξε πρόεδρος ή μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και είχε ενεργό μέρος σε πλήθος νομοπαρασκευαστικών διαδικασιών και από τον Ιανουάριο 2005, είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Διοίκηση. Από το 1982 είναι μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος και από το 1999 μέχρι το 2002 νομικός σύμβουλος στην κρατική εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε».
Υπολογίστε πόσους μισθούς έπαιρνε αυτός ο άνθρωπος από το Ελληνικό δημόσιο τόσα χρόνια. Πρασινοφρουρός από τους λίγους, όπως ο ίδιος αναφέρει, ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ τόσο το 1975, όσο και το 1986. Και στις δύο αναθεωρήσεις, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας απογυμνώθηκε των εξουσιών του και κατήντησε η μαριονέτα που είναι σήμερα. Το πιο ανατριχιαστικό, είναι το γεγονός ότι από το 1982, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (!)

4. Νότης Μαριάς.
Ακόμη ένας επαναστάτης που έριξε τη χούντα. Αντιγράφω από το βιογραφικό του (http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=788):

Ο Νότης Μαριάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Vesalius College του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ειδικός επιστήμονας του προγράμματος Jean Monet στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχ, επιστημονικός συνεργάτης στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔ, Πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης του Τορίνο. Έχει εκδώσει τα βιβλία European Citizenship και The European Ombudsman και έχει γράψει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεννήθηκε το 1957 και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης ενώ την περίοδο 1976-78 ήταν μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολυχρονάκη και έχει δύο γιους.
Αλλος ένας καθηγητής που πληρωνόταν τόσα χρόνια δέκα μισθούς από ευρωπαϊκά και Ελληνικά χρήματα, πρασινοφρουρός και αυτός (διετέλεσε συνεργάτης κ.ο. Πασόκ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο), γνώριζε εκ των έσω όσα ετοιμάζουν η Ε.Ε. και οι παρατρεχάμενοι (Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχ). Εδώ και καιρό φωνάζει για το μνημόνιο και την παραχώριση της εθνικής μας κυριαρχίας, και προτείνει σαν λύση τη συλλογή υπογραφών (!) με τη βοήθεια της ΓΣΕΕ (!) της ΑΔΕΔΥ (!) και της ΟΛΜΕ (!!!).

5. Μίκης Θεοδωράκης.
Ο «ηγέτης» που δεν κατάφερε να επιλέξει ούτε τους ανθρώπους που έχει γύρω του με τη βοήθεια των οποίων υποτίθεται θα έσωζε τη χώρα, η μουσική διάνοια (δεν αμφισβητώ αυτή του την ιδιότητα – είμαι πολύ μικρός για να το κάνω) με την βρεφική όμως πολιτική αντίληψη και τις μηδενικές ηγετικές του ικανότητες (αυτή του την ιδιότητα έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ), ο βουλευτής άνευ χαρτοφυλακίου επι πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, ο «ηγέτης» που στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος του σήκωσε το λάβαρο της άμεσης δημοκρατίας και αμέσως μετά χαρακτήρισε «τσουκνίδες» και προδότες όσες σπίθες ζήτησαν την εφαρμογή της, ο «ηγέτης» ο οποίος επέλεξε τον τέως οργανωτή του κόμματος της ΝΔ σαν υπαρχηγό του, στη συνέχεια τον καθαίρεσε, στη συνέχεια απέμπεψε αυτούς που του ζήτησαν να τον καθαιρέσει, και στο τέλος έδιωξε αυτούς που κατηγόρησαν αυτούς που του είπαν να τον διώξει, τώρα συναιτερίστηκε με τους παραπάνω πρασινοφρουρούς για να σώσουν τη χώρα.

Αγαπητοί κύριοι της «πνευματικής ελίτ». Αν δεν το καταλάβατε, η επανάσταση ξεκίνησε. Ο κόσμος είναι στο δρόμο και άρχισε να αυτο-οργανώνεται.  Και όλα αυτά χωρίς εσάς. Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά η Ελλάδα αυτή τη φορά θα σωθεί μόνη της, ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ!

Κρατήστε λοιπόν τους παχυλούς μισθούς σας. Ετσι κι αλλιώς δεν έχετε πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχει ο Ελληνικός λαός και αυτός θα το λύσει. Αρκετά μας «βοηθήσατε». Καλό θα ήταν όμως, να αφαιρέσετε τα βιογραφικά σας απο το διαδίκτυο, διότι αποτελούν απόδειξη της μέχρι σήμερα προδοσίας σας.

Μας το έστειλε με email ο: ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ τον οποίο ευχαριστούμε και το αναδημοσιεύουμε.

28 thoughts on “Η «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ (ΠΑΛΙ) ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

 1. ο άμεσα υπεύθυνος για την είσοδο των 300 λαθρομεταναστών στη νομική σχολή? δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες … ο όρος δεν υπάρχει για τον ΟΗΕ άσχετε. Και οι μετανάστες έπρεπε να προστατευτουν απο την άμεση απέλαση οπουδήποτε αλλού … τόσο σε πείραξε ;

  • Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, που θεωρούμαστε ήδη μειονότητα και δεν μας προστατεύει κανένας νόμος … δεν σε πειράζει εσένα; Εμένα με πειράζει που οι «μετανάστες» κατά ΟΗΕ (κ. σχετικέ) προστατεύονται ενώ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ !!

   ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΗΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ κ. ΣΧΕΤΙΚΕ;

   ΥΓ. Ευτυχώς που το σχόλιό σου θα διαβαστεί από όλους τους αναγνώστες και θα πουν κι άλλοι ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ τις απόψεις τους.
   Καλό ξημέρωμα.

  • Σαφως υπάρχει ο όρος λαθρομετανάστης. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε για τους «λάθρα μεταναστεύσαντες» Έλληνες όταν πηγαιναν παρανόμως στην Αμερική…

 2. 1. H τράπεζα της Ελλάδος υπέγραψε τη δανειακή;;;; Εγω νομιζα οτι το εκανε ο Παπακωνσταντινου ολομόναχος.
  2. Το πανεπιστημιακο άσυλο καταργηθηκε;;;;; ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;; ΠΌΤΕ;;;; ΣΙΓΟΥΡΑ;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ. Ποτε έγινε. Γιατι κανεις δεν ασχολήθηκε, τα κανάλια, οι εφημερίδες, η αντιπολίτευση, κανείς;;;;
  3. Μπορεί ολοι οι παραπάνω να ειναι λαμογια και να τα χουν φαει με το παραπανω, αλλα τουλαχιστον ειναι οι ΜΟΝΟΙ που θα βγουν ανοιχτα να καταγγειλουν τη δανειακη συμβαση, σε δημόσια ομιλία. Αυτο και απο μόνο του είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Δεν ειναι ανάγκη, ουτε ειναι υποχρεωμένος κανείς να τους δεχτει ως σωτηρες του έθνους. Ουτε το να έρθει κανεις να τους ακουσει σημερα στα Προπύλαια σημαίνει οτι τους υποστηρίζει κιόλας. Στην τελική δε θα θέλατε να ακούσετε τι σκατα εχουνε να πουνε αυτοι οι άνθρωποι; Ετσι, απο περιέργια. Μπορεί να ειναι σημαντικο, και πάλι μπορει και όχι. Βγαλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας μετά, συζητήστε το με τους φίλους σας και όχι μόνο. Ε, και μετα πάτε και στο Σύνταγμα αν γούσταρετε με τους Αγανακτισμένους, δίπλα ειναι. Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι να μην αισθανεστε άσχημα ή οτι ‘απατάτε’ τους Αγανακτισμένους ‘πηγαίνοντας’ με το Μίκη. Μπορείτε να πάτε και με τους δυο. Η και με περισσότερους, ή και να τη περάσετε και μόνοι σας καλα…

  • Καταρχάς το άρθρο εκφράζει μια άποψη που στηρίζεται στα βιογραφικά τους και στο μέχρι τώρα έργο τους. Το να ακούει κανείς απόψεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ.
   Ο σκοπός είναι ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΘΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.
   Φυσικά και δεν απαγορεύει κανείς σε κάποιον αν έρθει να τους ακούσει. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.
   Και το τελ. σου ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.
   ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΕΛΟΣ … ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥΣ.

 3. Αναρωτιέμαι για το σκοπό μιας τέτοιας επίθεσης και θλίβομαι. Θλίβομαι για το face control που υποδεικνύει το άρθρο αυτό στις κινητοποιήσεις. Να σου στείλουμε όλοι ένα βιογραφικό να μας πεις αν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε ανοιχτα.
  Η συγκέντρωση αυτή στα προπύλαια είναι ανοιχτή για όλους και αποτελεί κινητοποίηση και λυπάμαι που δεν μπορώ να βρω κάτι κακό σε αυτό.
  Όσο για το ότι οι φοιτητές ζητησαν στα γεγονότα της Νομικής να παραιτηθεί ο πρύτανης, δεν έγινε έτσι. Εκτός αν εννοείς 5-6 φοιτητές κάποιου τμήματος, χαίρω πολύ. Όλη η πανεπιστημιακή σχεδόν κοινότητα στήριξε την πρυτανεία για τις επιλογές που έγιναν και δεν ήταν τυχαίο. Στη νομική πήγαν να βλάψουν το ασυλο όμως δεν τα κατάφεραν παρά τις πιέσεις και δεν άνοιξε μύτη και δεν μπήκε η αστυνομία.
  Πέραν αυτού, αυτό που έχει ανακοινωθεί για σήμερα είναι μια συζήτηση και απορώ γιατί σε ενοχλεί τόσο μια συζήτηση ανοιχτή.
  Για μένα θέμα είναι το που είναι τόσον καιρό η ακαδημαϊκή κοινότητα. Μήνες τώρα. Και γιατί δεν εμμφανιζονται και τα αλλά ακαδημαικα ιδρύματα αλλά μόνο το πανεπιστήμιο της αθήνας. Θα ήθελα να δω μια κοινή δράση από όλα τα πανεπιστήμια, κοινή πρωτοβουλία.

  • Λάθος κατάλαβες. Το άρθρο εκφράζει μια άποψη από κάποιον φίλο blogger και σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. Ο καθένας είναι αυτόνομος να αποφασίζει τι θέλει.
   Προβληματίζει περισσότερο παρά επιβάλλει.
   Φυσικά και θα είμαστε όλοι εκεί … για να ακούσουμε. ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΤΙΑ. ΟΥΤΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ … ΟΥΤΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ.
   Όσον αφορά τα γεγονότα στη Νομική δεν μπορώ να ξέρω το παρασκήνιο και από ότι βλέπω ίσως κι εσύ δεν το ξέρεις.
   Πάντως (άποψή μου) το να μπορούν ανενόχλητοι να έρχονται 250 μετανάστες (κατά ΟΗΕ) και να εγκαθίστανται μέσα σε ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι τουλ. ΥΠΟΠΤΟ. Ποιος τους έφερε, πώς τους έφερε, πώς μπήκαν μέσα ανενόχλητοι; Και ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ» ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ; Ο Αλαβάνος; Ποιος; Εμένα όλο το σκηνικό μου προκάλεσε αηδία. Αν θες δες το σχετικό άρθρο μου για να καταλάβεις το πνεύμα μου και να μην το παρεξηγήσεις.

 4. Ολοι οι οικονομολογοι οι περισοτεροι χωρις εμπειριες πρακτικης και οικιακης οικονομιας και με πλουσια οικογενειακα εισοδηματα . Σαν ειδικοι πως δεν ειδαν ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της οικονομικης εξαθλιωσεις των πτωχων του κοσμου Με την καταργηση του προστατευτισμου,της ελευθερης και αφορολογητης εξαγωγης Κεφαλαιων, Και τον χωρις περιορισμους Υπερδανεισμο καταναλωτων και Κρατων; Με τον προστατευτισμο ειχαμε ελαχιστα χρεη και ελλειματα Ελλαδα Ε.Ε. και ΗΠΑ. Το ερωτημα ειναι δεν καταλαβαν ή συνειδητα επαιξαν τον ρολο του Αβανταδορου; Αν ισχυει το πρωτο ΧΑΡΑΚΙΡΙ,Αν ισχυει το δευτερο ας το ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ τουλαχιστον.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 5. Όσα γράφει ο» Θαλαμοφύλακας» δεν τα ήξερα, εκτός από την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος που φυσικά δε νομίζω να ισχύει. Καλώς λοιπόν μας αναφέρει τα βιογραφικά τους για να γνωρίζουμε και να κρίνουμε. Ένα μόνο θέλω να πώ: Εγώ ακούγοντας αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως τον Θεοδωράκη, τον Κασιμάτη και τον Μαριά αφυπνίστηκα, ΕΜΑΘΑ, γι αυτό πλέον και βρίσκομαι στο Σύνταγμα κάθε μέρα. Οι πνευματικοί άνθρωποι είναι απαραίτητοι στις δύσκολες μέρες μας έχουν πείρα, γνώσεις, και καθαρίζουν το θολό και αχανές τοπίο σε σχέση με το που να στραφείς, όταν π.χ. η πλύση εγκεφάλου των μμε δεσπόζει. Οφείλεις να μάθεις ποιο είναι το παρελθόν και η αξιακή σου παράδοση, γιατί χωρίς την ιστορία μέλλον δεν υπάρχει. Αναρωτιέμαι συχνά οι ακαδημαϊκοί με τις περγαμηνές και τους μισθούς τουςπου να βρίσκονται…
  Ευχαριστώ

  • Το άρθρο (άποψή μου) απλά δείχνει τα βιογραφικά τους. Και κατά δεύτερο λόγο την άποψη του ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ.
   Πού είναι οι ακαδημαϊκοί; Ο «πνευματικός» κόσμος βολεύτηκε πολύ καλά και τώρα οι τσέπες μερικών είναι πολύ βαριές για να τρέξουν για … «επαναστάσεις»

 6. Γεια σε όλους,

  Την δανειακή σύμβαση αγαπητοί μου, την υπέγραψε η Τράπεζα της Ελλάδος ως αντιπρόσωπος του δανειολήπτη (Ελληνική Δημοκρατία).

  Αυτό μπορείτε να το επιβεβαιώσετε διαβάζοντας την:

  Από εκεί και μετά, το μόνο που έκανα, ήταν να ψάξω το παρελθόν αυτών των ανθρώπων που μας καλούν για να μας σώσουν.

  Ανακάλυψα (επιβεβαίωσα) ότι πρόκειται για πρώην πρασινοφρουρούς, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά τόσο στην εκτροφή του τέρατος που λέγεται κομματοκρατία, όσο και στη σύνταξη του μνημονίου.

  Αν το γεγονός ότι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν νομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος κατα την υπογραφή του μνημονίου, τώρα πολεμάει το μνημόνιο δε σας λέει τίποτε, τότε όλα καλά.

  Ουτε λασπολόγησα, ούτε απο το μυαλό μου έβγαλα πράγματα, ούτε συνομωσιολόγησα. Διάβασα απλώς τα βιογραφικά τα οποία οι ίδιοι άνθρωποι ανάρτησαν με καμάρι στο διαδίκτυο και έβγαλα κάποια συμπεράσματα.

  Οσο για τον σχολιαστή που αφυπνίστηκε ακούγοντας όλους αυτούς, θέλω να του πω ότι τα ίδια πράγματα που λένε αυτοί τους τελευταίους 4 μήνες, εμείς τα λέμε απο υπογραφής του μνημονίου, δηλαδή εδώ και ένα χρόνο.

  Γιατί όμως θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους αντίθετους προς τα συμφέροντα μας ενώ μας λένε την αλήθεια;

  Γιατί η τέχνη της προπαγάνδας είναι να λες την αλήθεια, αλλά όχι όλη. Η την αλήθεια, ανακατεμένη με μικρά δηλητηριώδη ψέμματα. Η φάκα.

  Γιατί δε ζητάνε όλοι αυτοί δημοψήφισμα, αλλά ο μεν θεοδωράκης φτιάχνει κίνημα (το οποίο είπε ότι δε θα γίνει κόμμα – αλλά σε συνέντευξη του σε βορειοελλαδίτικη εφημερίδα είπε ότι μπορεί και να γίνει;) και ο δε Μαριάς μαζεύει υπογραφές με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ (γνωστά παπαγαλάκια – βοσκοί του συστήματος);

  Γιατί τα κάνουν όλα αυτά;

  Γιατί κατάλαβαν ότι τα πρόβατα άρχισαν να ξυπνάνε. Και ότι θα ξυπνήσουν και τα άλλα. Και ότι θα φύγουν απο τα μαντριά τα σημερινά (πασοκ νδ κκε κ.λ.π.). Και αν φύγουν τα πρόβατα από τα σημερινά μαντριά, μπορεί να βοσκήσουν ελεύθερα και να ζητάνε δημοκρατίες και τα σχετικά.

  Ολοι αυτοί, οι τύποι, που έξησαν ζωή χαρισάμενη με δικά μας χρήματα εισπράτοντας δεκαπλούς μισθούς, τώρα φτιάχνουν καινούριες στάνες. Ετσι ώστε όταν τα πρόβατα φύγουν απο τις σημερινές στάνες, να πάνε σε καινούριες. Να μην βοσκάνε ελεύθερα απο εδώ κι απο εκεί.

  Ο Θεοδωράκης, έχει φτιάξει τη δική του στάνη (που δεν διοικεί ο ίδιος αλλά η επιτροπή του – την οποία δεν επιλέξανε οι σπίθες – όσες σπίθες ζήτησαν δημοκρατία ονομάστηκαν τσουκνίδες) και τώρα την σοβαντίζει (τη στάνη).

  Αυτή είναι η γνώμη μου. Οτι απο αυτούς δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε. Δεν είναι πνευματικοί άνθρωποι όλοι αυτοί. Καιροσκόποι είναι.

  Μπορεί να διαφωνείτε, δεν μπορείτε όμως να με κατηγορήσετε σαν προβοκάτορα ή ότιδήποτε άλλο επειδή την είπα.

  • Φίλε μου, καλά τα λες για τα πρόβατα, το μαντρί τους διαλύθηκε, και τώρα ψάχνονται να βρούνε πού θα πάνε. Φοβούνται βλέπεις τα άμοιρα στο ξέφωτο και θέλουν να ξαναμαντρωθούν για να μην τα φάνε οι λύκοι. Με το που δούνε βοσκό θα πάνε τρέχοντας…

 7. Πάνω στο άρθρο: 1) Καταργήθηκε το άσυλο και δεν το ξέρω;!!!! Πότε; Το λινκ που ανοίγει πατώντας πάνω στη φράση μου βγάζει τα πρακτικά έκτακτου πρυτανικού συμβουλίου όπου αποφασίζεται να επιτραπεί η επέμβαση της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα. Πράγματα δλδ που προβλέπονται από το νόμο ενόσω ισχύει ακόμη το πανεπιστημιακό άσυλο ΙΔΕΩΝ! Επομένως η φράση αυτή είναι μια ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ!

  • Ο Πελεγρίνης με τη συμπεριφορά του, επέτρεψε στους λαθρομετανάστες να εισέλθουν και να κατασκηνώσουν στην Νομική σχολή. Γνώριζε πολύ καλά τις κινήσεις τους και ήταν ενήμερος για την είσοδο τους στη Νομική. Στη συνέχεια έδωσε εντολή να εισέλθουν οι μπάτσοι μέσα για να τους βγάλουν. Πρώτα δημιουργώ το πρόβλημα και μετά στο λύνω.

   Το ρόλο που έπαιξε θα πρέπει να τον συμπεράνεις μόνος σου.

 8. 2) Περί Κασσιμάτη : τι γράφει το άρθρο:» Το πιο ανατριχιαστικό, είναι το γεγονός ότι από το 1982, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (!)» και τι γράφει το βιογραφικό του: «Από το 1982 είναι ΜΕΛΟΣ του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος και …» . ΚΙ ΑΛΛΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ! Άλλο «Νομικός σύμβουλος» κι άλλο «μέλος νομικού συμβουλίου». Μπορεί ο Κασσιμάτης στα συμβούλια να καταψήφισε την υπογραφή της σύμβασης, όπως άλλωστε την κατακρίνει και τώρα ανοικτά. Θα μάθουμε ποτέ να διαβάζουμε και να σκεφτόμαστε;!!!!!!!!!!!!

  • Αγαπητέ Νίκο,

   Στο διάβασμα τα πας καλά. Στη σκέψη όμως όχι.

   Ο κ. Κασσιμάτης που τόσο φαίνεται να λατρεύεις, θα μπορούσε να παραιτηθεί χωρίς να υπογράψει και θα μπορούσε να μιλάει για το μνημόνιο και την απώλεια της κυριαρχίας μας. Το γεγονός ότι ήταν μέλος (όπως τονίζεις) του νομικού συμβουλίου, σημαίνει ότι γνώριζε απο πριν την υπογραφή του μνημονίου το περιεχόμενο του. Απο τη σύνταξη του. Γιατί δεν βγήκε πριν το υπογράψουνε να προειδοποιήσει τον Ελληνικό λαό για το τι του ετοιμάζουνε; Φοβήθηκε ότι θα χάσει τον δέκατο έβδομο μισθουλάκο του;

   Γιατί σιώπησε τόσους μήνες και εμφανίστηκε ξαφνικά μετά απο 7 ολόκληρους μήνες να κατηγορήσει την κυβέρνηση;

   Βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει. Δεν είσαι τόσο ανόητος.

 9. ‎3) Ποιοι περιμένουμε να αποτελέσουν τουσ επιστημονικούς συμβούλους των ηγετών μας αν όχι άνθρωποι με τόση γνώση κι εμπειρία. Εγώ προσωπικά ομολογώ ότι αδυνατώ να εκφράσω άποψη για τη συγγραφή του όποιου Συντάγματος. Μπορεί ο αρθρογράφος…;

 10. 4) Επειδή αναφέρεται στους υψηλούς μισθούς τους: το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι υψηλοί μισθοί 1000 ανθρώπων που προσφέρουν υπηρεσίες που μόνο αυτοί ή λίγοι σαν αυτούς μπορούν να προσφέρουν ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. Το πρόβλημα είναι οι σχετικά υψηλοί μισθοί εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που πρέπει να προσφέρουν σχετικά απλές υπηρεσίες ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. (βλέπε π.χ. το θέμα με τους υπεράριθμους υπαλλήλους-φαντάσματα στην καθαριότητα του Δήμου Θεσ/νίκης). Εμείς μας απομυζούμε.

  • Ενα απο τα προβλήματα της χώρας, ειναι ότι 1000 άνθρωποι – πρασινοφρουροί πληρώνονταν απο 100 μεριές και θησαύρισαν παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εκτροφή του τέρατος της κομματοκρατίας, η ενίσχυση του δικομματισμού, η αλλαγή φώτων στο Σύνταγμα και η νομική γνωμοδότηση στο συμβόλαιο της προδοσίας.

   • Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ ότι επιβαρύνουν κι αυτοί οι μισθοί. Αλλά δε δέχομαι με τπτ ότι δεν υπάρχει μεγάλο μέρος του λαού που επωφελήθηκε από τη σαπίλα των κυβερνώντων για να αποσπάσει το μικρούλι μερίδιο του από την πίτα. Κι επειδή είναι πάααααρα πολλά αυτά τα μικρούλια μερίδια το σύνολό τους είναι εξίσου μεγάλο κι επιβαρυντικό. Την κομματοκρατία και το δικομματισμό εμείς το συντηρούμε με αυτές τις πρακτικές. Όπως και τη διαφθορά. Δε μας την επιβάλουν οι άρχοντες. Μας τα προτείνουν κλείνοντάς μας το μάτι κι εμείς τα αποδεχόμαστε.

    • Νίκο,

     προφανώς και ο Ελληνικός λαός δεν είναι (στο σύνολο του τουλάχιστον) αμέτοχος. Λίγο η συνενοχή, λίγο η ανοχή, λίγο η λαμογιά. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαστε μυξοπαρθένες.

     Ομως δεν νιώθω ενοχή μεγαλύτερη απο την ανοχή μου.

     Και μου φαίνεται ύποπτο το ότι με καλούν να με ενημερώσουν οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους ανεχόμουνα.

     Το μόνο πράγμα που λέω είναι ότι δε θα μας σώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Μας λένε την αλήθεια μεν (που άλλωστε γνωρίζαμε όσοι τουλάχιστον ψάχνουμε) αλλά μας την λένε με μεγάλη καθυστέρηση ενώ γνώριζαν. Δε θα μας οδηγήσουν στη δημοκρατία. Να μας μαντρώσουν θέλουν. Η προπαγάνδα δε λέει ποτέ μόνο ψέμματα. Λέει αλήθειες. Ομως τις λέει μισές. ή προσθέτει ψέμματα που δηλητηριάζουν όλη την αλήθεια.

     Πάντως, άσχετα το πως το πήρες, εγώ μαζί σου είμαι. Ούτε είμαι εκ γενετής καχύποπτος. Οταν ο Θεοδωράκης εξήγγειλε την δημιουργία της σπίθας, ήμουν απο τους πρώτους που έσπευσαν να τον υποστηρίξουν. Ημουν στο Ηλέκτρα Παλλάς. Ημουν στο Βελλίδειο. Εβαλα χρήματα απο την τσέπη μου για να εκτυπωθούν τα φυλλάδια του Βελλιδείου. Οταν όμως ο Θοδωράκης ονόμασε τσουκνίδες τις σπίθες που ζήτησαν εφαρμογή δημοκρατίας (ενώ ο ίδιος έκανε σημαία του την αμεσοδημοκρατία, όταν έγιναν όλα όσα αναφέρω στο άρθρο, τότε αποφάσισα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι φίλος μου. Κάτι θέλει από εμένα.

     Τέλος πάντων, επειδή το θέμα έχει τραβήξει πολύ και επειδή η συγκέντρωση έγινε, ας το αφήσουμε εδώ.

 11. Γνωρίζει κανείς αν θα καλυφθεί από το διαδίκτυο η ομιλία στα Προπύλαια και αν ναι πού θα το βρω; Προτιμώ να ακούσω αυτούς παρά να παρακολουθήσω το Greek Idol που λαμβάνει χώρα τα τελευταία βράδια στο Λευκό Πύργο.

  • Δοκίμασε και στο blog μας ΕΔΩ … αν οι κάμερες από zougla.gr, protothema.gr, news247.gr και άλλες που έχουμε ενσωματώσει το δείξουν, μπορείς να το δεις από μας.
   Greek Idol;; Τι είναι αυτό; Ο νέος ηγέτης; 😛

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.