Άρθρα που διαβάσαμε / ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / Γενικά / Εκπαίδευση / Ελλάδα / Κρίση / Κοινωνία / Παιδεία / Πολιτική / Σχολείο

Εγώ, μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων, της Σοφίας Λαμπίκη

Το Σύνδρομο του Πάγκαλου

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».(από τον Τύπο)

Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής.

Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄ αυτήν τη πρακτική.
Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά που πέφτουν.
Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά.
Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου.

Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές από που πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα ούτε καν την ηθική επιβράβευση).

Δεν έχω κάνει στη θητεία μου στο Δημόσιο ούτε μία ώρα αμειβόμενου ιδιαίτερου μαθήματος σε μαθητή.

Μού έχουν γίνει τους τελευταίους 20 μήνες, 5 περικοπές οριζόντιου τύπου στις αμοιβές μου που ως εκπαιδευτικού είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή είναι χαμηλότερες του αντίστοιχου συναδέλφου σε ιδιωτικό σχολείο.

Λοιδορούμαι συστηματικά από ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο, ζουν πάμπλουτα και λένε ότι «δεν γουστάρουν να με πληρώνουν πια».
Ο μόνιμος χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται είναι «κοπρίτης».

Με το νέο μισθολόγιο θα φτάσω στα όρια της εξαθλίωσης και με την εργασιακή εφεδρεία δεν μου επιτρέπεται καν να απολυθώ απευθείας, να πάρω την αποζημίωση μου καθώς και ό,τι έχω αποδώσει για το εφάπαξ μου και να φτιάξω μια δουλειά δική μου έξω, στην αγορά.

Σήμερα ο Λοβέρδος συλλήβδην με έβαλε στους αποδιοπομπαίους τράγους που ευθύνονται για τα πάντα σ΄ αυτή τη χώρα..

Ο κος υπουργός δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ στην Ελλάδα για το έργο το δικό του και των κυβερνήσεων του κόμματός του που διέλυσαν τη χώρα (παρακαλώ να μην μου φέρετε ως επιχείρημα ότι αξιολογείται δια της ανά τετραετίας ψήφου διότι θα καγχάσω)
Κε υπουργέ είμαι σίγουρη ότι εάν τα μέλη των κυβερνήσεων σας έδιναν στον ΑΣΕΠ η πλειονότης ούτε κλητήρες δεν θα διοριζόσασταν.

Όμως , 20 μήνες τώρα, σας αξιολογεί η τρόικα, ο δικός σας ΑΣΕΠ, και σας έχει αξιολογήσει ως άχρηστους αλλά σας διατηρεί στην εξουσία ως βολικούς και ταπεινούς υπαλλήλους.

Αγαπητέ υπουργέ που πάσχετε από σύνδρομο αδικημένου καλλιτέχνη μελοδραματικής ταινίας, θα σας έπρεπε μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και αστική αγωγή για αποζημίωση αλλά οι φοβερές συνδικαλιστικές μας ενώσεις δεν διαθέτουν μήτε τμήμα νομικής υποστήριξης, αφού χρόνια τώρα αποτελούν το αριστερό σας χέρι.

Σας παραδίδω στη χλεύη των σκεπτόμενων ανθρώπων και των έντιμων εργαζόμενων γνωρίζοντας ότι όλοι οι μικροαστοί νοικοκυραίοι θα επικροτήσουν με ζητωκραυγές τις ισοπεδωτικές επικοινωνιακές τακτικές.

Θα σας έλεγα : Ντροπή σας, αλλά η έννοια της ντροπής προϋποθέτει την ύπαρξη Αρχών και Συνείδησης που ως φαίνεται δεν διαθέτετε.

Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω τους δραματικούς λίβελους σας-άξιους δευτεροκλασσάτου ηθοποιού- και θα σας αναμένω όταν θα έχει παρέλθει η Εξουσία απ΄τα χέρια σας και θα φτάσει η ώρα της αληθινής λαϊκής αξιολόγησής σας.

Σοφία Λαμπίκη

Πηγή: www.alfavita.gr

Advertisements

6 thoughts on “Εγώ, μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων, της Σοφίας Λαμπίκη

  • Χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος …
   Από όλο το κείμενο, αυτό «παρατήρησες»;
   Επίσης με το «ο ΑΣΕΠ» υπονοεί: «Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ» …. όχι: «ΤΟ ΑΣΕΠ». Δεν αναφέρεται στο συμβούλιο επιλογής προσωπικού, ΑΛΛΑ στον διαγωνισμό, στο θεσμό δηλαδή.
   Αυτά ….

  • @petrakis:
   Αυτό είχες να σχολιάσεις μόνο;
   Συμφωνείς δηλαδή με τα υπόλοιπα;
   Αν ΟΧΙ, γιατί δεν τα σχολίασες;
   Αν έχεις παιδιά, σου εύχομαι να έχουν καλύτερο δάσκαλο από τη Σοφία που την (κατ)έκρινες χωρίς να την γνωρίζεις. Φαίνεται πως έχεις καλύτερα κριτήρια.

   @Vag:
   Πολύ σωστά.

 1. Σε αυτή τη χώρα έχουμε την τάση να αμφισβητούμε τα αυτονόητα. Και ναι, είναι αυτονόητο και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι, στην πλειοψηφία τους είναι βολεμένοι και είτε δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά, είτε απλά δεν κάνουν τίποτα.
  Όσο για το αν συμφωνώ με την κυρία Λαμπίκη, μου είναι δύσκολο να απαντήσω, γιατί δεν κατάλαβα τι θέλει να πει και τι θέλει να αποδείξει.
  Ομιλεί δηλαδή εκ μέρους όλων των δημοσίων υπαλλήλων ή για τον εαυτό της; Υπερασπίζεται δηλαδή όλους τους συναδέλφους της και γενικά τους δημοσίους υπαλλήλους; Αμφισβητεί ότι είναι υπεράριθμοι και στην πλειοψηφία τους αντιπαραγωγικοί; Γιατί, στην περίπτωση αυτή φυσικά και δεν συμφωνώ.
  Εάν αντίθετα αναφέρεται αποκλειστικά στο πρόσωπό της, προφανώς και δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω, καθώς δεν τη γνωρίζω προσωπικά. Μπορώ βέβαια από προσωπική εμπειρία να κρίνω το επίπεδο των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, το οποίο είναι απλά τραγικό. Και άλλη αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Η ίδια προφανώς μπορεί να υποστηρίξει, ότι σε όλους του χώρους υπάρχουν εξαιρέσεις (μπλα μπλα μπλα) και η ίδια αποτελεί μία από αυτές. Όλοι αυτό υποστηρίζουν εξάλλου και σχεδόν όλοι έχουν φίλο η συγγενή δημόσιο υπάλληλο.
  Φυσικά η κα Λαμπίκη αναγνωρίζει αυτό το προνόμιο, του να αποτελείς δηλαδή την εξαίρεση, μόνο στον εαυτό της. Καθώς, αναφερόμενη σε όσους τη λοιδορούν, τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους «που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο, ζουν πάμπλουτα και λένε ότι δεν γουστάρουν να με πληρώνουν πια”. Το να διαπράττεις εις βάρος των άλλων, αυτό το οποίο νιώθεις ότι αδικεί εσένα, είναι ίδιον του νεοέλληνα και αιτία πολλών κακών της κοινωνίας μας. Σίγουρα πάντως δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικό.
  Σε κάθε περίπτωση, μάλλον η κα Λαμπίκη θα έπρεπε να διευκρινίσει και να ξεκαθαρίσει τις απόψεις της για τα κακώς κείμενα στο δημόσιο τομέα (εκτός και αν υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα…) και όχι όσοι αντιδρούν στα γραφόμενά της.
  Όσον δε αφορά τον υπουργό, η άρνηση των ευθυνών είναι από τις πιο αυτονόητες και πάγιες συμπεριφορές των πολιτικών. Φυσικά και δεν θα αναγνωρίσει την ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων, που διόρισαν όλους αυτούς τους αργόσχολους και υπεράριθμους.
  Η αλήθεια είναι όμως, ότι πρώτα ευθύνεται η κυβέρνηση για τους διορισμούς των υπεράριθμων «κοπριτών» και ύστερα ο διορισμένος υπάλληλος, ο οποίος κοιτώντας το συμφέρον του, έκανε το αυτονόητο και δέχθηκε (αφού επεδίωξε) τον διορισμό του. Και αφού επαναπαύτηκε στη μόνιμότητα, έγινε τεμπέλης και αναιδής.

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s