ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ / Γενικά / Εκπαίδευση / Ελλάδα / Κρίση / Κοινωνία / Παιδεία / Πολιτική / Σχολείο

Σχολείο βάζει τους μαθητές να αγοράζουν πακέτα φωτοτυπικό χαρτί.

Πήγα σήμερα να αναλάβω υπηρεσία σε σχολείο (επιτέλους) και είδα τα εξής:

Μαθητές έφερναν από ένα (δεν ξέρω αν έχουν φέρει κι άλλα, άλλη μέρα) πακέτο (500 φύλλα) φωτοτυπικό χαρτί. Στην αρχή νόμισα ότι τα έφερναν στο γραφείο των καθηγητών για να βοηθήσουν τους συναδέλφους στη φωτοτύπηση των βιβλίων και το θεώρησα φυσιολογικό.

Κάποια στιγμή όμως άκουσα μια καθηγήτρια να λέει σε μια μαθήτρια: «Το έγραψες το όνομά σου στο πακέτο;» Και πάλι δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι παράξενο. Θεώρησα ότι θα είναι για να μετρήσουν κάτι … πόσα χαρτιά αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή ανάλογα με τα βιβλία που θα πάρει … για να τα ταξινομήσουν πιο εύκολα ανά μαθητή.

Έλα όμως που έκανα λάθος….

Κάποια στιγμή λοιπόν μπήκα για μάθημα. Κάποια παιδιά που τα ήξερα από πέρσι τα ρώτησα για το θέμα. Και τι μου είπαν; «Μας είπαν να αγοράσουμε από ένα πακέτο και να τα φέρουμε στο σχολείο. Γι’αυτό βάζουμε το όνομά μας.»

Δεν πήρα θέση … απλά τους είπα ότι απ’ ότι  ξέρω δεν έχουν οι μαθητές (οι γονείς τους δηλ.) τέτοια υποχρέωση.

Απίστευτο μου φάνηκε.

Από όλες τις μεριές.

Από τη μεριά του σχολείου (δ/ντή και συλλόγου) που πήραν τέτοια απόφαση και των γονιών (και των παιδιών) που την αποδέχτηκαν.

Δεν μπορώ να καταλάβω. Ξέρουν τι σημαίνει σχολική επιτροπή; Τι σημαίνει υποχρέωση και τι δικαίωμα;

Τι να πω!! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας τελικά. Προβατάκια …

Vag-

3 thoughts on “Σχολείο βάζει τους μαθητές να αγοράζουν πακέτα φωτοτυπικό χαρτί.

  1. Παράθεμα: Σχολείο βάζει τους μαθητές να αγοράζουν πακέτα φωτοτυπικό χαρτί. (via ΜΕ ΑΠΟΨΗ) | αἰέν ἀριστεύειν

  2. Όχι δεν είμαστε πρόβατα, ούτε άξιοι της μοίρας μας. Δεν ξέρουμε τα δικαιώματά μας φίλε μου!! Όταν ο δάσκαλος, ο διευθυντής σού το ζητάει, δεν μπορεί παρά να το εκλάβεις ως υποχρέωση. Αυτοί έπρεπε να αντιδράσουν (οι δάσκαλοι και οι διευθυντές), όχι τα παιδιά ή/και οι γονείς. Αυτοί δεν θα έπρεπε να συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον εμπαιγμό. Αλλά δεν αντιδρούν γιατί θα χάσουν τη θέση τους….. Κι εδώ έρχεται το ερώτημα, θα πηδιούνται οι πολλοί για τη διασφάλιση της θέσης κάποιων λίγων; Και νομίζουν ότι θα την γλιτώσουν; Ότι δεν θα πέσουμε να τους φάμε αν δεν αντιδράσουν;
    Στεφανία Λυγερού

    • Δεν θα διαφωνήσω ότι η απόφαση του συλλόγου των καθηγητών και του Δ/ντή είναι λάθος. Όχι μόνο λάθος αλλά και … παράνομη μιας και η εγκύκλιος από το υπ. παιδείας ήταν σαφής: Οι φωτοτυπίες δεν θα επιβαρύνουν τους μαθητές (ατομικά) αλλά τα έξοδα θα πληρωθούν από τις σχολικές επιτροπές.
      Το να το δεχτούν οι γονείς όμως (δεν ξέρω πώς πήραν όλοι μαζί αυτή την απόφαση … θα το μάθω όμως) σίγουρα αποδεικνύει ότι όλοι είναι προβατάκια … και μάλιστα έτοιμα για σφαγή…

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.