Άρθρα που διαβάσαμε / ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / Ελλάδα / Κοινωνία / ΜΜΕ / Ντοκουμέντα / Προκλήσεις / Πολιτική / Σκάνδαλα

ΚΟΜΜΑΤΑ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»

Από το Υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε (Ιούλιο) στη δημοσιότητα ο πίνακας των κομμάτων που χρηματοδοτούνται από το κράτος με τα αντίστοιχα ποσά. Τα ποσά αυτά όπως τα βλέπετε στον παρακάτω πίνακα αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2011, δηλαδή σε όλο το 2011 τα κόμματα αυτά θα λάβουν τετραπλάσια ποσά! Πολλά κανάλια και δημοσιογράφοι δολίως απέκρυψαν ότι τα ποσά αυτά είναι μόνο για ένα τρίμηνο, προφανώς γιατί υπηρετούν το σάπιο κομματικό σύστημα και σαν παπαγαλάκια λιβανίζουν κόμματα «νταβατζήδες» που αρμέγουν ένα πτωχευμένο κράτος την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις από τους βιοπαλαιστές…

ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ 2011

ΠΑΣΟΚ            5.436.332,61 €

Νέα Δημοκρατία   4.249.890,51 €

ΚΚΕ              1.306.274,48 €

ΛΑΟΣ             1.089.378,37 €

ΣΥΡΙΖΑ             972.624,83 €

Οικολόγοι-Πράσινοι 450.155,20 €

Σύνολο: 13.504.656,00 €, 
δηλ. όλο το 2011 (τετραπλάσιο) 54.018.624,00 €

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ως άνω κόμματα έχουν διορίσει στη Βουλή 1200 άτομα αργόμισθα, που ως επί το πλείστον είναι συγγενείς των βουλευτών, που πληρώνονται χωριστά από τη Βουλή. Επί πλέον στα κόμματα αυτά έχουν αποσπαστεί εκατοντάδες άνθρωποι από το δημόσιο, όλοι κομματόσκυλα που πληρώνονται χωριστά από τις υπηρεσίες από τις οποίες απεσπάσθησαν.

Ακόμη κάθε βουλευτής έχει 5 συνεργάτες που τους πληρώνει χωριστά η Βουλή από τον προϋπολογισμό της. Ακόμη και οι Οικολόγοι (κόμμα που έχει μόνο 1 ευρωβουλευτή και δεν έχει μπει στη Βουλή), διόρισαν 40 άτομα στα γραφεία τους αμέσως όταν πήραν κρατικά λεφτά προς δημιουργία μηχανισμού…

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα κόμματα έχουν προεισπράξει υπό μορφή δανείου τα χρήματα για τα επόμενα έξι χρόνια…

Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν το 1984 έκανε τον ανήθικο νόμο χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος, είπε ότι το έκανε για να μην τα παίρνουν τα κόμματα από εφοπλιστές και βιομήχανους. Όμως από το 1984 ξεκίνησε η μεγάλη ρεμούλα και ο νόμος έχασε κάθε ηθικό βάρος, μέχρι που στις μέρες μας εξελίχθηκε σε νόμιμη ληστεία του κράτους.

Πηγή: antidiaploki.gr (εφημερίδα)

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.