Γενικά

ΌΡΓΙΟ «σπατάλης» στις αποθήκες του ΙΚΑ

Από τους επίορκους υπαλλήλους που χορηγούσαν επιδόματα- «μαϊμού» και χιλιάδες ώρες αναρρωτικών αδειών, στα αναξιοποίητα υλικά που σάπιζαν σε αποθήκες του ΙΚΑ και τις υπερκοστολογήσεις, που ξεπερνούν το 1.000%.

Όργιο σπατάλης στο ΙΚΑ. 40.000 κολποσκόπια, τέσσερις τόνοι γύψος καλλιτεχνίας, 2,5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας, 2 τόνοι βαμβάκι «σάπιζαν» κυριολεκτικά στις αποθήκες του ΙΚΑ, την ώρα που μεγάλα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζα.

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ, στον οποίο υπάγεται πλέον και το ΙΚΑ, διαπιστώθηκε όργιο σπατάλης υγειονομικών υλικών, που αγοράστηκαν με χρήματα του Ταμείου, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Γύψος, βαμβάκι, οινόπνευμα, επιθέματα και πολλά άλλα υγειονομικά υλικά αγοράζονταν σε μεγάλες ποσότητες και φυσικά υπερκοστολογημένα, για να εισπράξουν οι επιτήδειοι την απαραίτητη προμήθεια.

Από τις έρευνες αποδείχτηκε ότι οι υπερκοστολογήσεις άγγιζαν και ξεπερνούσαν το 1.000%. Ενδεικτικά, το ΙΚΑ Ζωγράφου αγόραζε το τεστ κυήσεως 50 ευρώ, την ώρα που η τιμή του είναι μόλις 0,50 ευρώ στη χονδρική.

Η έρευνα επίσης εντόπισε ότι κάποιοι έκαναν παραγγελίες επιθεμάτων υψηλής αξίας, που δεν ήταν απαραίτητα για τον υγειονομικό φορέα. Συγκεκριμένα, είχαν παραγγελθεί για κάθε Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ πανάκριβα επιθέματα αξίας 60.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια σύμβαση του παρελθόντος.

Οπως αναφέρει στο protothema.gr ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης, «έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι που ζημίωναν το φορέα, αγοράζοντας καινούρια υλικά, ενώ στις αποθήκες υπήρχαν χιλιάδες αναξιοποίητα».

Από το protothema.gr

Μένει να μάθουμε ποιοι έχουν βάλει υπογραφές στις παραγγελίες και στις απογραφές λέω εγώ.

Σχολιάστε εδώ:

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.