Άρθρα που διαβάσαμε / Γενικά / Κοινωνία / Υγεία

Όταν αγοράζετε αυγά πρέπει να…

…προσέχετε τα εξής

Είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι μας τι αυγά αγοράζουμε και τρώμε.

Στο παρακάτω σύντομο άρθρο, θα δούμε πως μπορούμε να ξέρουμε τι αυγά πρόκειται να αγοράσουμε και να φάμε.

Όλα τα αυγά, έχουν επάνω τους έναν ειδικό κωδικό, ο οποίος αποτελεί και την ταυτότητά τους!

Ένα τέτοιο παράδειγμα κωδικού, είναι: 1EL0300102354

Ας μάθουμε λοιπόν να τον αποκωδικοποιούμε!

Το πρώτο νούμερο, μπορεί να είναι 0 ή 1 ή 2 ή 3.

Αν είναι 0, πρόκειται για βιολογικό αυγό.
Δηλαδή η κότα δεν έχει πάρει «φάρμακα» και μεγάλωσε εντελώς φυσιολογικά.

Αν είναι 1, πρόκειται για αυγό που «παράχθηκε» από κότα ελευθέρας βοσκής.

Αν είναι 2, πρόκειται για αυγό που «παράχθηκε» από κότα μεγαλωμένη σε κοτέτσι.

Αν είναι 3, πρόκειται για αυγό που «παράχθηκε» από κότα μεγαλωμένη σε κλωβοστοιχία – κλωβούς.

Η κλωβοστοιχία είναι μία σειρά από κλουβιά, που έχει μέσα τους έγκλειστες τις κότες, που το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε, να αφοδεύουν, να κοιμούνται και να «παράγουν» αυγά.

Εδώ να ξέρετε το εξής απλό: όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο καλύτερα…

Τώρα, ας περάσουμε στα επόμενα δύο γράμματα (στο παράδειγμά μας το EL).

Τα δύο γράμματα αυτά, υποδηλώνουν τη χώρα προέλευσης. Το EL σημαίνει Ελλάδα. Οπότε φυσικά, θα πρέπει να το προτιμάμε για… ευνόητους λόγους!

Τα επόμενα σύμβολα, δεν μας ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα, μιας και απεικονίζουν τη μονάδα παραγωγής, τον θάλαμο παραγωγής και τον κωδικό παρτίδας.

Οπότε, όταν πάτε να αγοράσετε αυγά, προσέξτε τα πρώτα 3 και είστε εντάξει. Ετσι, για να είμαστε ενημερωμένοι και να ξέρουμε!

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Advertisements

Σχολιάστε εδώ:

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s