ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ / ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ / Διαδίκτυο / Εκλογές / Ελλάδα / Ιστορία / Κρίση / Κοινωνία / ΜΜΕ / Μνημόνιο / Ντοκουμέντα / Προκλήσεις / Παιδεία / Πολιτική / Σχολείο

Ο λαός μίλησε … ή μήπως όχι;

Η «λαϊκή εντολή» δόθηκε. Και είναι ακόμα «νωπή». Και μετατράπηκε σε «διερευνητική» … Για συνεννόηση … Για την εθνική σωτηρία.

Δεν είμαι ούτε αναλυτής, ούτε εκλογολόγος. Αλλά μπορώ να σκέφτομαι και να κρίνω αυτά που βλέπω.

Όταν λέμε ότι ο λαός μίλησε, εννοούμε … όλος ο λαός ή ένα μέρος του; Γιατί εγώ βλέπω ότι μίλησε μόνο το 65%.

Το υπόλοιπο; Δεν έχει φωνή; Δεν έχει άποψη; Ήταν εκτός Ελλάδας; Πολλά είδα και πολλά διάβασα. Ότι δεν μπορούσε να πληρώσει τα έξοδα για να μετακινηθεί στην επαρχία όπου θα ψήφιζε. Ότι διαφωνεί με το να συμμετάσχει στο «θέατρο» (έτσι αποκαλούν τις εκλογές). Ότι κανένας από τους υποψήφιους δεν τον εκφράζει. Ότι ό,τι κι αν ψηφίσει θα είναι μια χαμένη ψήφος, όλα είναι κανονισμένα και πολλά ακόμα. Από όλα αυτά το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι τα έξοδα για να πάει κάποιος στην επαρχία για να ψηφίσει. Όντως είναι πολλά … και ειδικά για κάποιον που θέλει να πάει με το ΙΧ του. Αλλά και πάλι θα μπορούσε να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του ως ετεροδημότης. Αν θέλεις να συμμετέχεις, υπάρχει λύση. Επίσης κάποιοι έχουν ήδη φύγει (τα τελευταία 2 χρόνια) από την Ελλάδα λόγω της κρίσης. Αυτό είναι μια δικαιολογία. Αλλά πόσο είναι αυτό το ποσοστό; 35% του συνόλου; Δεν νομίζω.

Πάμε τώρα στα ποσοστά ψήφων και στους αριθμούς ψήφων.

Το 19% περίπου (18,85%) ψήφισε ΝΔ. Αυτό είναι ψήφος διαμαρτυρίας; Εγώ θα έλεγα ότι είναι ψήφος αμνησίας. Άγνοια δεν δικαιολογείται. Όλα έχουν βγει στο φώς. Και από το διαδίκτυο και από κάποια κανάλια. ΔΕΝ υπάρχει δεν ήξερα. Όλοι ξέρουν τι υπέγραψε ο Σαμαράς και τι δεσμεύτηκε για το μνημόνιο-ΙΙ. Για να το θυμηθείτε την επισυνάπτω:

Περιληπτικά: «Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα» -τονίζει χαρακτηριστικά- «θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και στις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και στη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία». Περισσότερα δείτε εδώ.

Αυτό το 18,85% μεταφράζεται σε 1,192,054 συμπολίτες μου. Δηλ. όλοι εσείς που του δώσατε «εντολή» να σώσει τη χώρα ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ με αυτά που υπέγραψε ο Σαμαράς. Θα τα ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ λοιπόν. Και φυσικά όλοι εσείς είστε σίγουροι ότι με τη ΝΔ και τον ηγέτη της δεν κινδυνεύετε ούτε τη δουλειά σας να χάσετε, ούτε την επιχείρησή σας … και  πολύ περισσότερο ότι διασφαλίζετε το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Μας … ή μήπως σκεφτήκατε μόνο τα δικά σας παιδιά; Γιατί εγώ σαν εκπαιδευτικός βλέπω πολλά παιδιά να υποφέρουν από … ασιτία. Η ΝΔ θα τα βοηθήσει λέτε;

Το 17% περίπου (16,78%) ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ. Δικαιολογημένα. Με την αριστερά κομματιασμένη, πήρε μεγάλο ποσοστό. Και τι θα περίμενα εγώ να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να επιβάλλει μια συνεργασία μέχρι να γίνουν επαναληπτικές εκλογές για ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ. Αυτό το «δώρο» των 50 βουλευτών στο 1ο κόμμα είναι μια απάτη, ένα τερατο-κατασκεύασμα.  Γιατί:

  • Το 2009 η ΝΔ με 33,48%, έβγαλε 91 βουλευτές. Τώρα με 18,85%, βγάζει 108…
  • Το πρώτο κόμμα πήρε μόλις 2% πιο πάνω από το δεύτερο και παρόλα αυτά παίρνει δώρο 50 βουλευτές σε βάρος κυρίως του δευτέρου..
  • Στη Β΄ Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 21,82% και βγάζει 9 έδρες, ενώ η ΝΔ έχει 12,4% και βγάζει 14 έδρες!!!
  • Το 19% που ψήφισε μικρά κόμματα δεν εκπροσωπείται στη Βουλή, λόγω του φασιστικού περιορισμού του 3%, ενώ την ίδια στιγμή, το 18,85% της ΝΔ βγάζει 108 βουλευτές!!!

Είναι αυτό σωστό και δημοκρατικό;;

Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα … ΠΡΙΝ τις επαναληπτικές εκλογές. Με τα ποσοστά που προέκυψαν νομίζω ότι είναι κάτι που όλους πλέον τους συμφέρει.

Το 13% περίπου (13,18%) ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να σκεφτώ με τη λογική αυτοί οι 833,529 άνθρωποι πώς αποφάσισαν να το ψηφίσουν. Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω. Μάλλον ζουν σε άλλη χώρα, άλλο πλανήτη. Θα «ξεφύγω» αν προσπαθήσω να βρω «ταμπέλα» για όλους αυτούς. Δεν συνεχίζω.

Το 10,6% ψήφισε «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Λογικό και αναμενόμενο από αυτά που λέει (θα τα κάνει;) ο Καμμένος. Θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά άλλο η λογική και άλλο το να ψηφίζει κανείς.

Το 8,48% ψήφισε ΚΚΕ. Μικρό το ποσοστό, αλλά με την δογματική πολιτική του και τον «ξύλινο» λόγο του, μάλλον υψηλό θα έλεγα. Μόνος σου δεν μπορείς να πας μπροστά (πλέον) το λαό. Ας το σκεφτούν εκεί στον Περισσό.

Το 7% (6,97%) ψήφισε Χρυσή Αυγή. Πολλοί («δημοσιογράφοι» και «αναλυτές») το χαρακτήρισαν έκπληξη. Θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη άποψη. Δεν ήταν έκπληξη τη στιγμή κατά την οποία ο Μιχαλολιάκος είναι ήδη στην Αθήνα δημοτικός σύμβουλος. Θα μου πείτε τι σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με τη Δημοκρατία και τη Βουλή; Δηλ. μέχρι τώρα είδατε μόνο Δημοκράτες μέσα στη Βουλή; Ξεχνάτε τι εντολές έδωσε πέρυσι ο «δημοκράτης» Παπουτσής στα ΜΑΤ για να πνίξουν με χημικά τις συγκεντρώσεις μας (των Αγανακτισμένων) στο Σύνταγμα και να χτυπήσουν αθώους πολίτες; Δεν ξεχνιούνται αυτά.

Βρέθηκαν μήπως οι φονιάδες (από όπου κι αν προέρχονται) των θυμάτων στη Marfin; Μήπως αισθάνεται κανείς προστασία από την αστυνομία; Ξέρετε πώς κυκλοφορούν οι άνθρωποι στον Άγ. Παντελεήμονα; Η Χρυσή Αυγή τους προστατεύει, όπως λένε οι ίδιοι. Πού ήταν τόσα χρόνια η δημοκρατία που ξέρει να προστατεύει με ειδικούς νόμους τους μετανάστες; Όλοι αυτοί οι «δημοσιογράφοι» και οι «πολιτικοί αναλυτές» τώρα θυμήθηκαν τη δημοκρατία; Και να «θίγονται» όταν τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής τους φώναξαν: «εγέρθητι»…. Όταν τα αφεντικά τους, που μας φλώμοσαν τόσα χρόνια στο ψέμα, τους διέταζαν τί θα γράφουν ήταν καλά; Και αν θίχτηκαν, τότε ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΡΘΙΟΙ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ … ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ του πρωτοπαλίκαρου.

Και το πιο ωραίο θα είναι να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό στη Βουλή … να δώσει πρόσταγμα να κάτσει προσοχή ο πρόεδρος της Βουλής, όταν θα ανέβει στο βήμα ο Μιχαλολιάκος. Εκεί να δω αντιδράσεις. Και μετά να δείτε τι τηλεθέαση θα έχει το κανάλι της Βουλής … ακόμα και παγκοσμίως.

Και μη βιαστείτε να μου πείτε ότι συμφωνώ με τη Χρυσή Αυγή. Μην κάνετε τέτοιο λάθος. Ούτε είχα, ούτε θα έχω ποτέ ναζιστικές τάσεις. Απλά μερικά πράγματα στηρίζονται στη λογική και όχι στη φαντασίωση.

Σε ότι αφορά στα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, ας σκεφτούν το γιατί διαφωνούν μεταξύ τους οι «αριστεροί» με τους «αριστερούς» και θα βρουν απαντήσεις. Τα ίδια θα έλεγα και για τα ποσοστά Δράσης και Δημοκρατικής Συμμαχίας. Όταν «πρέπει» να είσαι αρχηγός … έχει και το τίμημά του.

Το 2,15% που πήρε η Δημιουργία Ξανά, ένα νεοσύστατο κόμμα, που ξεκίνησε ο Τζήμερος, από μη πολιτικούς, είναι άλλη μια έκπληξη. Αλλά είναι μια άλλη φιλελεύθερη πρόταση με μικρές διαφορές από του Μάνου και της Ντόρας. Βέβαια το να μην είσαι επαγγελματίας πολιτικός όπως ο Τζήμερος είναι πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ας δούμε τώρα την επόμενη μέρα.

Ο λαός εχθές μίλησε και απαίτησε. Τι όμως; Και πώς πήρε ο καθένας το μήνυμα;

Μένει να «δράσουμε» τώρα. Και ο λαός και το πολιτικό σύστημα.

Ας πάρει ο καθένας μας τις ευθύνες του.

Και εμείς που ψηφίσαμε … και αυτοί που δεν ψήφισαν.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΧΤΕΣ;

-VAG-

1 thoughts on “Ο λαός μίλησε … ή μήπως όχι;

  1. Οι ετεροδημότες άκουσα πως έπρεπε να έχουν κάνει τα χαρτιά τους (για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους), ΠΡΙΝ ανακοινωθούν οι εκλογές (τέλη Φεβ το αργότερο έπρεπε να κάνουν τα χαρτιά τους)!
    Δηλαδή τότε που ανακοινώθηκαν οι εκλογές δεν προλάβαιναν!

    Η αλλαγή εκλογικού νόμου είναι σημαντικό να γίνει. Βέβαια χρειάζεται και άλλη νοοτροπία μετά: όχι νοοτροπία «έχω 4% και θα ρίξω την κυβέρνηση επειδή μπορώ!». Όχι εγωισμούς. Πραγματική συνεργασία.

Σχολιάστε εδώ:

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.